Royal Mess


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Corinthe Astraea Dean

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Corinthe Astraea Dean op zo maa 13, 2016 10:27 pm

Volledige naam: Corinthe Astraea Dean
Leeftijd: 21
Geaardheid: Ace
Probleem: Schizofrenie/Capgras Delusion

Familie: Ze heeft nauwelijks nog contact met haar familie.
Verleden: Corinthe Astraea Dean was haar ouders’ ster. Hun allerkleinste wonder dat met haar lichtblauwe ogen de wereld met zoveel verwondering en nieuwsgierigheid bekeek. Hun ster met aan haar zijde de maan. Haar maan. Haar oudere broer was de enige met wie Corinthe een band leek te smeden. Ongewillig om met leeftijdgenootjes op te trekken, was het meisje meestal daar te vinden waar haar oudere broer ook was. Ze waren onafscheidelijk, tenzij het écht niet anders kon. Wanneer haar broer er niet was, babbelde Corinthe met de stemmetjes in haar hoofd. Wanneer hij er wel was, speelden ze met z’n allen samen. Haar broer, de stemmetjes en zij. Corinthe vermaakte zich. Er waren geen vermoedens dat er iets anders aan haar was. Niet op zo’n jonge leeftijd tenminste. Het was niet ongewoon voor kinderen om denkbeeldige vriendjes of vriendinnetjes te verzinnen. Het was niet gek als ze af en toe ongewoon liepen of bewogen en ook korte concentratieboogjes hoorden bij de leeftijd. Dat Corinthe geen vriendjes of vriendinnetjes wilde zijn met haar leeftijdsgenootjes wekte geen zorgen. Op die leeftijd was ze waarschijnlijk gewoon koppig of verlegen. Het zou wel overwaaien. Dat deed het echter niet.

Zodoende werd er ergens in haar tienerjaren schizofrenie bij haar geconstateerd. Haar psycholoog achtte dit echter geen probleem voor haar functioneren in de maatschappij. Ze had het immers tot dusver al gered, ondanks haar eigenaardigheden. Zolang ze eens in de zoveel tijd langskwam voor therapieën vermoedde haar psycholoog dat het haar lang niet verkeerd af zou gaan. Voor een lange tijd had haar psycholoog hier ook gelijk in. Zo leefde Corinthe haar leven tot er op haar negentiende ineens een verandering in haar gedrag optrad. De ster keerde haar maan de rug toe. De maan waar ze zelfs in haar tienerjaren nog zo hecht mee was, daar wilde ze ineens niets meer van weten. Zowel haar ouders als haar oudere broer waren in de war van de haar plotselinge omslag. Ze keek met intense haat naar haar maan en met een puur wantrouwen. Ze schreeuwde uit dat ze werd misleid. Dat hij niet echt was. Ze schreeuwde om haar echte broer, om hem terug te geven, maar haar schreeuwen gingen onbeantwoord. Ze gilde zodra haar broer op maar één stap haar richting uit zette. Ze sprak er met haar psycholoog echter nauwelijks over, weigerde het uit te leggen en er werd besloten de situatie nog enige tijd aan te kijken voordat er gehandeld zo worden. Corinthe was immers een vrij timide meisje, afgezien van de uitbarstingen naar haar broer. Er was geen reden om te vermoeden dat het snel uit de hand zo lopen. Ze was een sterretje aan de hemel. Ze deed geen kwaad. Tot ze dat ineens wel deed.

Hoewel haar broer al enige jaren niet meer thuis woonde, sliep hij die avond thuis. Corinthe sloop de kamer binnen waar hij sliep. Ze sloop voorzichtig dichterbij voordat ze met alle kracht die ze kon opbrengen haar kussen op zijn gezicht drukte en hem de adem smoorde. Ze gilde dat hij weg moest gaan, dat hij haar echte broer moest teruggeven. Haar ouders werden wakker van haar manische geschreeuw en troffen haar terwijl ze met haar kussen haar broer probeerde te verstikken. Ze sleurden de negentienjarige van haar oudere broer af, terwijl het meisje gilde en om zich heen trapte. Corinthe werd zo snel mogelijk uit de kamer weggehaald. Ze werd vrijwel direct daarna op suggestie van haar psycholoog naar het Lawrence gestuurd.
Karakter: Haar karakter en gedrag wordt grotendeels bepaald door haar schizofrenie. Corinthe is vrij timide van aard en geeft een haast breekbare indruk.
Relaties: Ze is niet bijzonder geïnteresseerd in relaties van welke soort dan ook.

Uiterlijk:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

Profiel bekijken

Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum