Royal Mess


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op wo okt 21, 2015 10:25 pm

Het was een van de weinige zonnige dagen die men tot nu toe gezien had. En het was alsof iedere zonnestraal de mensen meesleepte naar buiten. Elizan had in een van haar vertrekken gezeten, welke uitkeken op de paleistuinen, toen ze zag dat steeds meer mensen van adel zich naar buiten verplaatsten. Elizan had geen zin om naar buiten te gaan, om mensen om haar heen te krijgen die probeerden vrienden te worden met de toekomstige koningin. Ze wilde rust, ook al voelde ze zich nog zo eenzaam. Maar pas toen een van haar bediende binnen kwam om te vragen waarom ze niet buiten was, was ze uiteindelijk overgehaald.

Uiteindelijk had Elizan zich naar buiten begeven, alsnog ver afgezonderd van de mensen om haar heen. Er waren wel rustige plekken in de paleistuinen, alleen wist niet iedereen deze te vinden. Elizan daarentegen had al vaker de paleismuren ontvlucht om tot rust te komen op een plek waar ze niet steeds herinnert werd aan haar toekomst. Een van haar favoriete plek was een kleine pond, omringt door gras. Iemand moest de plek eerder gekend hebben, want er was een stenen bankje geplaatst. Desondanks, zag ze er nooit iemand zitten, waardoor ze het plekje toegeëigend had. Met een boek in haar handen, nam ze plaats op het bankje om van de rust en zelfs bijna de vrijheid te genieten, die de paleismuren haar niet konden bieden.

Profiel bekijken

2 Re: ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op za nov 14, 2015 10:27 pm

Het maakte over het algemeen niet uit hoe goed of slecht het weer was: als Flynn zich niet bezig hoefde te houden met belangrijke taken was hij meestal buiten te vinden. Niet alsin het bos – hoewel hij daar ook van hield – en het park en de bloemenveldjes, maar gewoon weg van het paleis. Vaak was hij in de stad te vinden, maar omdat het vandaag zo’n mooie dag was, besloot hij dat hij eens van de paleistuinen moest gaan genieten. Oké, goed geraden: dat had hij niet zelf besloten. Het liefst was hij op zijn paard gesprongen en had hij een heel eind gereden, maar omdat er veel voorbereidingen voor de bruiloft aan de gang waren en Alex hem sinds kort als nieuwe ambassadeur aangesteld had, moest hij in de buurt van het paleis blijven. Flynn had geen idee wat een ambassadeur met de bruiloftsvoorbereidingen te maken had, maar hij wilde wel graag in een goed blaadje staan bij zijn toekomstige koning en besloot maar te doen alsof hij veel inzet toonde. Niet dat Alex hem nu zou gaan controleren of zo – waarschijnlijk was die gast zelf niet eens bezig met de bruiloft – maar toch.
Dus vandaag slenterde hij een beetje door de paleistuinen. Er vielen hem een hoop dingen op die hij nog niet eerder had gezien. Zoals dat ene beeld van een onthoofde ridder. Dat ding had hij nooit eerder gezien. Of die pond die hij een paar minuten later tegenkwam. Of die jongedame die daar op dat stenen bankje zat. Flynn bleef staan. Hij herkende haar, en enkele seconden later wist hij weer waarvan. Hij keek op dit moment naar de aanstaande koningin.
Het voelde een beetje raar om de aanstaande koningin – Elizan, wist hij nog, maar in zijn hoofd kortte hij het af tot Eli – vanaf een afstandje te begluren en dat waren ook helemaal niet zijn intenties, maar het was ook raar om zich nu om te draaien en weg te lopen, want dan zou ze al helemaal het idee krijgen dat hij een gluurder was. Daarom liep hij naar haar toe en glimlachte hij vriendelijk. ‘Lady Elizan,’ zei hij, ‘I don’t believe I’ve had the pleasure to meet you the other day.’ Hij boog zijn hoofd en maakte een lichte buiging. ‘Flynn de Bois, ambassador of Athea.’

Profiel bekijken

3 Re: ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op za nov 14, 2015 10:56 pm

Ze schrok van de plotselinge stem. Ze had niet verwacht dat iemand haar zou vinden, of zelfs tegen haar zou gaan praten. Ze was gesteld op haar rust en op alleen zijn. Maar dat betekende niet dat ze mensen zou afslaan, mochten dezen haar vinden. Ze legde haar boek weg, terwijl ze de man aankeek. Nee, ze kende hem niet. Ze wist niet eens dat hij familie was, wat wel geimpliceerd werd met de achternaam de Bois. “It is a pleasure to meet you, lord Flynn.” Ze maakte een lichte knik met haar hoofd. “Please, sit down.” Vervolgens schoof ze op, om genoeg ruimte te maken. Haar hand rustte even op het bankje, als een extra teken dat hij niet echt veel keuze had. Ze was nieuwgierig naar zijn achternaam en zijn titel. Ze had nog nooit gehoord van een Ambassador of Athea. “May I be so bold to ask you a question? I am not too familiar with the family the Bois, but according to your last name, I presume you are in relation to the future king?” Misschien was het teveel om in een keer te vragen, maar ergens geloofde ze maar al te graag dat ze daar de toestemming voor had. Als iemand besloot om haar te verstoren, dan zou deze het merken ook. Ze had genoeg mensen om haar heen die graag met haar praatte, om in een goed blaadje te komen vanwege haar toekomstige positie. Zelf al was ze nog niet eens getrouwd. Maar dat maakte voor mensen die wat hoger in de rangorde wilden komen niks uit. Dat had ze maar al te goed gemerkt. Nu wist ze dat dit niet direkt van hem te verwachten was. Als ze gelijk had, dan stond hij al aardig hoog in de rangorde. Dus nu was alleen nog de vraag welke andere redenen er waren om met haar te praten. Persoonlijke redenen waren in deze kringen namelijk zelden te vinden.

Profiel bekijken

4 Re: ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op ma nov 16, 2015 2:02 pm

Hij was enigszins verbaasd door haar uitnodigende gebaar, maar sloeg het aanbod niet af, want dat zou erg onbeleefd zijn, en nam plaats naast haar op het bankje. Hoewel ze nog geen koningin was, had ze genoeg autoriteit om hem te verzoeken weg te gaan, maar dat deed ze niet. Het leek Flynn een goed teken dat de aanstaande koningin niet hetzelfde karakter had als Alexander. Misschien kon ze hem een beetje in bedwang houden.
‘I am.’ zei hij. ‘Lord Alexander is my second cousin.’ Niet dat daar veel van te merken was. Flynn kende Alexander aardig goed, en hij kende Alexanders humeur ook goed genoeg om te weten dat dat niet erg overeen kwam met het zijne. Het hardop uitspreken zou hem zijn leven kunnen kosten, maar Alexander was niet Flynns eerste keus als hij aan een goede koning dacht. Niet dat hij aan zichzelf dacht, hoor. Nee, Flynn had geen behoefte om op die troon te zitten. Maar naar Flynns mening zou zelfs Alexanders halfbroer, de bastaard, een betere koning zijn. Dat Flynn was aangesteld als ambassadeur hielp ook niet echt mee, want nu moest Flynn voortdurend bij Alex in de buurt zijn. Hij had geen hekel aan Alex als persoon, maar hij vroeg zich af hoe de macht en rijkdom zijn achterneef zouden veranderen zodra hij op de troon zou zitten.
Hij keek naar Elizan en vroeg zich af wat voor vrouw ze was. Hoe zij met de macht zou omgaan. Ongetwijfeld beter dan Alexander, maar eigenlijk kende hij haar helemaal niet. Hij kon alleen maar afgaan op de vriendelijke houding die ze nu aannam, maar dat wilde niet betekenen dat ze ook een goede koningin zou zijn.

Profiel bekijken

5 Re: ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op ma nov 16, 2015 8:03 pm

Precies zoals ze gedacht had, was hij inderdaad familie. De neef. Het verbaasde haar dat ze niet alle familie kende, maar dat was natuurlijk geen prioriteit. Waarschijnlijk zou dat wel komen als ze getrouwd was. Een glimlach verscheen op haar gezicht. “As I thought.” Antwoordde ze. Ondanks dat ze niet meteen een nieuwe vraag stelde, wilde ze nog niet dat hij weg ging. Ze kende niet veel mensen, zeg maar gerust niemand, maar ze moest toch ergens beginnen. Snel zou dit paleis net zoveel van haar zijn als van Alexander, maar dan moest ze wel de mensen kennen die erin woonden. Niet dat ze verwachtte dat een ambassadeur van Athea veel in het paleis was, zulke mensen waren vaker weg dan thuis in hun vaderland. Maargoed, ze moest ergens beginnen. “I did not know that family of the crown prince was an Ambassador for the country.” Ze stopte even, nadenkend hoe ze de volgende vraag moest formuleren. “Although I am very interested in the ways of one. Please, tell me more about it.” Ze kwam misschien wat dringend over, maar Elizan was serieus geïnteresseerd in het leven van een ambassadeur. Ze wist zelf dat ze waarschijnlijk nooit verder dan het paleis zou komen, aangezien daar haar veiligheid te garanderen was. Maar diep van binnen, wilde ze graag naar andere landen reizen en nieuwe dingen leren. Helaas, was dit alleen mogelijk wanneer die culturen en dingen naar het paleis werden gehaald. Ze had nog nooit echt het verdriet daarvan gevoeld, tot zonet, dat ze te horen kreeg dat een ambassadeur in haar gezelschap verkeerde.

Profiel bekijken

6 Re: ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op do nov 19, 2015 12:32 am

Er viel een korte stilte en Flynn vroeg zich af of ze zijn aanwezigheid misschien vervelend vond, maar toen stelde ze haar volgende vraag. Hij was verrast dat ze oprecht geïnteresseerd was. De meeste mensen waren vooral geïnteresseerd in het geld wat zijn functie opbracht en de handelspartners van Athea, maar Elizan leek echte interesse te tonen en dat kon hij wel waarderen. Of ze kon erg goed toneelspelen.
‘Well, I haven’t been to many other countries yet,’ zei hij, ‘but since I’ll have to negotiate with other kingdoms, I suppose I will be travelling a lot.’ Om eerlijk te zijn kon Flynn niet wachten om meer van de wereld te zien. Op dat gebied was hij behoorlijk tevreden over zijn functie. Hij had altijd al willen reizen, en nu had hij eindelijk die kans. Het enige nadeel was dat hij veel weg zou zijn, maar eigenlijk kon dat hem niet heel veel schelen. Hij had het paleis ondertussen wel gezien en de rest van Athea zeker. ‘But for now, I have to focus on the wedding. I’ll have to talk to all these other ambassadors to make Alexander look like a good trading partner, you see.’ Hij realiseerde wat hij gezegd had en dat die laatste zin misschien niet op de goede manier over zou komen. ‘I’m sorry, milady. I don’t mean to insult the Crown prince. Of course I think Alexander will be a great king.’

Profiel bekijken

7 Re: ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op do nov 19, 2015 3:56 pm

Ze was jaloers, ze kon het bijna in haar hart voelen. Waarom kon ze niet met zo’n iemand trouwen, die de hele wereld over reisde, verhalen zou hebben wat niemand anders zou weten en misschien zelfs dingen mee terug zou kunnen brengen. Maar nee, zij zat opgesloten in een paleis waar alleen entertainers kwamen die vooral op het mannelijke geslacht gericht waren. Er verscheen bijna een glimlach op haar gezicht toen ze de volgende woorden hoorde. Tot nu toe, had ze iedereen horen zeggen hoe geweldig de kroonprins wel niet was en wat voor een goede koning hij wel zou zijn. Niet dat Elizan openlijk haar twijfels toonde, maar soms, wanneer ze alleen was schoten die twijfels gauw door haar hoofd. Iemand zo openlijk enige twijfels horen zeggen, was nieuw voor haar, maar amuseerde haar. “Please, no insults taken, ofcourse you have your best interests.” Een glimlach verscheen, een oprechte glimlach. “But to be honest, ambassador, I do envy your freedom to travel the world. Please, tell me more about the world outside Athea, it would take my mind of other things.” Ze wilde bijna haar huwelijk noemen, maar besloot dit op het laatste moment niet te doen. Te open zijn, zou nooit een goed idee zijn, helemaal niet tegen familie van Alexander, ookal was hij nog zo open. Desondanks bleef haar interesse en nieuwsgierigheid doorschemeren in haar stem en was de glimlach nog steeds niet van haar lippen verdwenen. Misschien, heel misschien waren er ook wel goede dingen binnen het paleis. Maar natuurlijk, waren die dingen er nooit voor lang.

Profiel bekijken

8 Re: ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op vr nov 20, 2015 3:56 pm

Elizan leek zijn opmerking niet als belediging op te vatten en ging er verder ook niet veel op in. Daar had hij geluk mee, want als verkeerde woorden bij verkeerde mensen terecht kwamen, kon hij nog wel eens een groot probleem hebben. Flynn was nooit een voorzichtig type geweest, maar hij had van kleins af aan al wel geleerd dat je in en om het paleis nooit veilig kon praten. De muren hadden oren.
‘The places I’ve seen are not that different from Athea. The environment is kind of the same in the countries I’ve been to. The only differences are culture and language. But I hope to see some amazing things on my travel to the north, after the wedding.’
In het noorden was een stuk kouder dan het was in Athea, zeker nu het hier zomer was en alles in bloei stond. Het was de gewoonte om reizen naar warme landen in de winter te plannen en die naar koude landen in de zomer, in verband met het klimaatverschil. Desondanks wist Flynn dat het nog steeds erg koud zou worden, maar dat zorgde er niet voor dat hij minder enthousiast was om op reis te gaan. Hij zag meer op tegen de manier van communiceren, aangezien taalverschillen wel eens voor obstakels konden gaan zorgen, maar blijkbaar had Alexander er het volste vertrouwen in dat Flynn daar mee om kon gaan. Flynn was ook aardig goed in het leren van talen, maar misschien moest hij binnenkort toch even dat boek over de Noorse taal nog een keer in zijn hoofd prenten.

Profiel bekijken

9 Re: ELYNN: THE (ROYAL) GARDENS op vr nov 20, 2015 9:52 pm

Ze hing bijna aan zijn lippen, toen hij eindelijk wat vertelde over de andere landen. Oh, ze was zó jaloers. Ze had een voorliefde voor lezen en had veel gelezen over de andere culturen en landen. Deels omdat dit haar interesseerde, maar ook omdat het van haar verwacht werd. Een van de dingen dat ze wel kon waarderen aan haar huidige positie. Maar het was allemaal na de trouwerij. Na de trouwerij dit, na de trouwerij dat. Na de trouwerij was ze haar vrijheid kwijt, voor zover ze die nog had. Dan was ze een voorbeeld voor het volk en moest ze zoveel dingen doen dat ze waarschijnlijk de weinige vrije tijd die ze had niet meer kon spenderen zoals ze wilde, of helemaal niet spenderen. Toch zag ze de ambassadeur als een lichtpuntje in het saaie bestaan. "You do have to promise me, that you will inform your future queen, and then even your queen, of the stories of your travels." Ze glimlachte opnieuw, waarna ze even opzij keek. Ze wist eigenlijk niet waarom ze zo enthousiast was. Het klonk door in haar stem en haar stem klonk meteen een stuk vrolijker dan toen ze elkaar net begroetten. Het gaf haar bijna hoop, dat er mensen waren die haar konden amuseren in manieren die ze zelf kon waarderen in plaats van de ceremonie die het paleis te bieden had. Ze keek even opzij, waarna ze een moment staarde naar de grassprietjes die zachtjes heen en weer bewogen in de wind. Heel even, was er een blik van verdriet te vinden in haar ogen, maar die liet ze alweer gauw verdwijnen door op te kijken met een glimlach om haar lippen, wachtend op een antwoord.

Profiel bekijken

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum